Pagini

Flori de Lavanda si multitudinea de beneficii



Lavanda și minunatele ei proprietăți !






Pentru toți cei care aveți flori de lavanda , oferită cadou in colete , vă puteți bucura si incanta simțurile in diferite feluri :


1. O puneți într-un săculeț și îl țineți în dulăpior sau în pat , pe canapeaua de relaxare , lângă perna dvs sau pur și simplu îl puneți în cameră și îl atingeți din când în când pentru a simți aroma binefăcătoare , ameliorând starea de spirit și relaxant musculatura, este un vechi remediu pentru calmarea nervilor , are capacitatea de a induce un somn odihnitor , să trateze depresia și anxietatea sau problemele cauzate de suprasolicitare , inclusiv de natura digestivă.

2. Florile de lavandă le puteți folosi in prepararea unui decoct - 300 ml de apa rece - o linguriță de flori , se pun pe foc mic mic și se lasă 20 minute, după ce se răcorește, de pune intr - o sticla de sticla și de folosește ca pe o apa tonica , îi puteți adăuga și câțiva stropi de tinctura de lavanda . Îmbunătățește vizibil aspectul tenului, in special cel cu afecțiuni acneice .

3. Florile de lavandă pot fi folosite in infuzii sau adăugate în cadă, pentru un efect liniștitor, relaxant.

4. Uleiul de calitate, nediluat de lavandă poate fi aplicat pe ciupiturile de insecte, pe arsuri, sau pentru a preveni infectarea tăieturilor ori a zgârieturilor. Îl puteți adăuga în uleiul de masaj : reduce tensiunea musculară și atenuează durerile de cap. Atenție la femeile însărcinate sau care alăptează !!!

5. În afara faptului că florile sunt frumoase și are un parfum plăcut , este antibacteriană , antivirală , antiseptică, odorizantă și are efect insecticid - prin urmare o puteți pune în cameră de zi , a copiilor , în bucătărie, în cămara , la baie sau la spălatul rufelor, in sertare etc.

6. Puteți face o soluție de curățare și dezinfectare a suprafețelor din casă. O infuzie de oțet alb cu flori de lavanda , apoi adăugat ulei esențial de lavandă , pusa intr-un recipient cu pulverizator este foarte eficienta și la îndemâna oricui. Sau poate fi făcută cu bicarbonat de sodiu dizolvat in infuzie călduță de lavandă . ;)

7. Umeziți o bucata de vată cu ulei esențial de lavandă sau un mix de uleiuri și adăugați langa filtru aspiratorului. Aspiratorul dvs va degaja un miros plăcut și antibacterian.

8. În Evul Mediu era folosita sub forma de pudră, drept condiment sau conservant alimentar , se presara pe podelele de lut și era favorita gradinilor mănăstirești, pentru multele ei calitati Vindecătoare sau pur si simplu igienice.

9. Puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de lavandă in produsele fara miros pentru bucătărie sau pentru spălat rufe : veți înmiresma aerul sau veți da un parfum proaspăt, natural, tuturor lucrurilor din căsuță.

10 . Florile de lavandă le puteți amesteca cu alte plantute medicinale , cum ar fi hamei, valeriana, roinita , crețușcă, coada șoricelului, coada calului, in cantitate mica, cât să capete o aroma delicata prin sinergia acestora . Aici va putti lăsa creativitatea și ingerasii sa va ghideze spre cele de trebuință sufletului și organismului fiecăruia în parte .

***

Vechii druizi aruncau lavandă in foc în momentul solstițiului de vară sau o puneau în poțiuni de dragoste. De asemenea, ardeau planta in cursul unei nașteri , pentru a purifica aerul , pentru a liniști mama și a binecuvânta pruncul :)

Zile minunate și parfumate tuturor !!!

Sa zambim cu Inima!

Mihaela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați un mesaj!