Pasta Bebe sau pastă antiiritantă cu oxid de zinc

puteti comanda la adresa de email gradina.cu.dragoste@gmail.com
Am descoperit proprietățile oxidului de zinc atunci când băiețelul meu a făcut o iritație puternică de la un scutec de unică folosință. Da, în vremea respectivă foloseam acele scutece de unică folosință - pentru că nu știam că există scutece refolosibile, care se pot spăla ca pe o hăinuță.  Așadar, după ce am folosit toate cremele din comerț și o parte din farmacie, disperată fiind de această puternică iritație și neștiind ce să mai fac, am vorbit cu o prietenă farmacistă care mi-a spus sa folosesc oxidul de zinc. Așa că eu am adaptat la sfatul ei, experiența mea cu plante medicinale și a rezultat această pastă care eu o folosesc în casă și acum. De altfel, această cremă este foarte bună la arsuri, iritatii si functioneaza bine si la adulti ( de ex. pentru adultii care au o constitutie mai solida si au probleme cu iritarea pielii in diferite zone ale corpului)

Oxidul de Zinc este un mineral recunoscut oficial ca un excelent filtru UVA și UVB, ce acționează ca o barieră fizică de protecție pentru piele. Este îndeosebi întrebuințat pentru pielea iritată, inflamată și/sau foarte sensibilă, cum este cea a bebelușilor de exemplu și nu numai. Are efect antiseptic, purifiant, stimulant al vindecării cutanate, cu proprietăți antibacteriene și antifungice.
Mușețelul are proprietăți calmante, cicatrizante, antiseptice, stimulează regenerarea țesuturilor datorită  și bisabolului. Extractul de mușețel normalizează metabolismul pielii, activează epitelizarea și apariția țesutului de granulație după arsuri.
Gălbenelele conțin carotenoide, flavonoizi, mucilagii, substanțe amare și proteice, acid malic, vitamina C. Au acțiune emenagogă, cicatrizantă, antiinflamatoare și multe alte proprietăți.
Extern are bune rezultate în tratamentul plăgilor, înțepăturilor de insecte, tratamentul degerăturilor, arsurilor, eczemelor și pentru tratarea pielii uscate și crăpate.
Gălbenelele ajută foarte rapid în flebite, ulcere varicoase care nu se vindecă, fistule, degerături și arsuri, se folosește la leziunile ulceroase ale sânului, chiar dacă sunt maligne (cancer mamar). Este de ajutor și atunci când piciorul este năpădit de ciuperci. Crustele din nas se pot vindeca mai ușor dacă se ung cu această cremă.
 Florile și frunzele de Sunătoare au proprietăți cicatrizante, vasodilatatoare, antiinflamatoare. Cândva, această plantă se numea iarba zânelor, ca urmare a eficacității sale.
Extractul uleios la rece din sunătoare este foarte bun de asemenea și pentru arsuri, hematoame, inflamațiile ganglionilor și a tenului aspru.


Un comentariu:

  1. Buna ziua,
    Am un bebeluș de 5 luni care a facut o mica iritație pe gat:este o pata rosie cu bubite mici. Nu am dat-o decat cu ulei din samburi de caise dar nu am observat nici o ameliorare. Vroiam sa stiu daca ar fi de ajutor peste de bebe pe care o aveti. Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați un mesaj!