Set complet pentru regenerarea părului


Ulei Regenerator,  Sampon Solid Regenerator, Lotiune Regeneratoare pentru Par, Ceai Regenerator pentru Par


Un pachet complet pentru îngrijirea, regenerarea, tonifierea și prevenirea căderii parului, la care am lucrat un timp destul de îndelungat până la realizarea lui finită. Inițial, ca multe alte produse realizate de mine, am conceput si acest set regenerator pentru  o prietenă care mi-a cerut să-i prepar un tonic natural din plante, pentru păr. Apoi a fost cerut și de alți prieteni.
Și, pentru că doream și mă gândeam de ceva timp să creez un tratament capilar, am pornit la realizarea acestuia. Primele produse pe care le-am făcut  din acest Set Regenerator pentru Păr, au fost Uleiul Regenerator și Șamponul solid Regenerator, apoi a urmat Ceaiul Regenerator si Loțiunea (care nu necesită clătire și lasă un miros frumos podoabei capilare, împrospătând-o, datorită extractelor naturale din plante medicinale curate -bio si a uleiurilor esențiale pure... aducând-și  aportul lor asupra părului și a stării psihice și emoționale, prin aromoterapie)


 Toate produsele sunt naturale și exclusiv vegetale. Acestea au la bază plantele și puterea lor, plus amestecul de uleiuri vegetale, esențiale și presate la rece cu proprietăți benefice.

Beneficiile plantelor și a uleiurilor folosite:

Frunze de Nuc - pentru îngrijirea firului de păr și a rădăcinii acestuia.
Urzică - tonic capilar, previne și combate mătreața și excesul de seboree, alopecie (chelie).
Mesteacăn - principiile active întăresc rădăcina firului de păr, activează circulația sângelui în regiune, contribuie la regenerarea părului.
Brusture - pentru căderea părului şi mătreaţă.
Ţintaură - combate mătreaţa şi excesul de seboree, întăreşte rădăcina firelor şi le regenerează.
Ienupăr - pentru întărirea rădăcinii firului de păr și prevenirea căderii acestuia.
Rozmarin - foarte bun pentru combaterea mătreții și creșterea părului.
Hamei - pentru combaterea seboreei, mătreții și tonifierea părului.
Salvie - îngrijirea părului, împiedicarea căderii și întărirea rădăcinii lui.
Ulei de Ricin - are efecte puternice pentru regenerare, este perfect pentru părul uscat, devitalizat, cu vârfurile despicate sau foarte fragil.
Ulei de germeni de grâu presat la rece - este bogat în vitamine A, B, D si E, iar raportul dintre omega 3 și omega 6 este aproape de cel ideal. Este unul dintre uleiurile cu gradul cel mai înalt de protecție și

regenerare a pielii. Antioxidant puternic, apără pielea de radicalii liberi. Conține minerale, acizi grași esențiali, proteine, acid ferulic (un antioxidant mai puternic decât vitamina E), carotenoide și betacaroten, adică precursorii vitaminei A, și scualen. Ajută la păstrarea sănătății și strălucirii părului, tratamentele fiind recomandate în special după expunerea la frig sau căldură excesivă, pentru părul tern, vopsit excesiv și lipsit de viată.
Ulei de susan  contine o cantitate mare de vitamina E, antioxidanti, fosfor, magneziu, cupru si fier, care ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si la eliminarea celulelor moarte din piele. Avand o concentratie mare de acizi grasi esentiali, este recunoscut pentru efectul regenerator, nutritiv si restructurant al pielii. Este eficient impotriva matretii si a caderii parului..
Ulei de măsline presat la rece - un ulei emolient și bogat care hrănește epiderma în profunzime și reglează sistemul natural de hidratare a pielii. De asemenea, calmează roșeata și iritațiile. Fiind foarte blând, este bine tolerat de toate tipurile de piele, inclusiv cele foarte sensibile.

Uleiuri esențiale pure specifice - care regenerează, întăresc firul de păr și echilibrează secreția de sebum, aducând totodată beneficiile aromoterapiei.



             Ulei Regenerator pentru Păr - 100ml       
             Șampon Solid Regenerator 90gr-110gr  
             Loțiune Regeneratoare pentru Păr 100ml 
             Ceai Regenerator pentru Păr 160gr     



Părul sănătos și frumos, are nevoie să aibă o secreție de sebum echilibrată. Datorită utilizării produselor în fiecare săptămână, părul se va regenera treptat, pornind de la rădăcină către vârfuri.
Căderea părului este provocată de mai mulți factori interni și externi, de aceea este benefic și recomandat :
* să adoptăm un regim și un stil de viață  sănătos și echilibrat;
* să alegem cu atenție produse de îngrijire, curățare și coafare;
* să consumăm cât mai multe alimente bogate în substanțe nutritive organismului și implicit rădăcinii firului de păr, cum ar fi :  morcovii, cătina, spanacul, brocoli, varza - de preferat să fie crude - fiind o sursă bogată de vitamina A și C, ceea ce asigură sănătatea scalpului, dar și a ochilor; oleaginoase, precum nucile și semințele crude, bogate în acid alfa linoleic și acizi grași de tip omega 3, leguminoasele și cerealele integrale - de preferință bio, care își aduc aportul de proteine vegetale și minerale, menținând scalpul sănătos, rădăcina părului puternică, și firul de păr strălucitor;
* să ne protejăm părul de temperaturi extreme, ferindu-l de efectul agresiv al soarelui şi al gerului;
* să evităm pieptănarea părului atunci când este ud;
* să folosim, dacă este necesar, doar ocazional foehn-ul și placa de păr, iar dacă vă vopsiți optați pentru prafurile vegetale de tip henna - care nu conțin aditivi agresivi;
* să prindem părul cât mai rar într-o coadă foarte strânsă (eu am adoptat metoda părului împletit, în mod special pe parcursul nopții)
* să masăm pielea capului cu un ulei pentru păr, călduț, eventual la temperatura camerei
* să gândim pozitiv și să menținem cât mai mult cu putință starea prezentă de "A FI" ( această ultimă recomandare, pentru mine este de fapt prima)
Zile minunate si binecuvantate!

Să zâmbim cu Inima!

Mihaela Stamate

Un comentariu:

Lăsați un mesaj!