Frumusetea se hraneste...

                 
        „Ceea ce gândim și ceea ce mâncăm, în combinație
                               determină ceea ce suntem, atât fizic și mental”
                                                                                       Edgar Cayce



Omul poartă în el scânteia Divină. Aceasta conferă strălucirea frumuseții asupra sănătății corpului fizic. Un ” tratament de frumusete” e necesar să includă și o filozofie de viață.
Zveltețea trupului și frumusețea nu sunt mofturi, un lux al tinerelor răzgâiate, o umplere a timpului pentru cei aleși de soartă, ci o manifestare profundă a eului. O exprimare atât de importantă, încât nu există popor sau civilizație pe Terra care să nu aibă o cultură legată de frumusețe.
Edgar Cayce afirma că frumusețea este un atribut al lui Dumnezeu, care se exprimă prin toată ființa umană.
Frumusețea este astfel o terapie: ea ne face să ajungem la adevărata noastră natură, ea ne aduce armonia necesară care ne vindecă. Frumusețea face casă bună cu pacea, viața și speranța.

Relaţia dintre alimentaţie şi sănătate – aşadar frumuseţe – era, totuşi evidentă, în tradiţia antică: „Fie ca alimentul să fie medicamentul tău”, spunea Hipocrate.
Şi totuşi, în zilele noastre, în cea mai mare parte a spitalelor, după ce bolnavii sunt îngrijiți și le sunt reparate „defecțiunile”, le sunt servite meniuri care îi îmbolnăvesc din nou. În ciuda acestei situații, de-a lungul anilor, această disciplină a înregistrat progrese remarcabile. Întreaga lume medicală a fost uimită atunci când s-a constatat că dr. Catherine Kausmine vindeca bolnavii de cancer cu nimic altceva decât prin regim alimentar... Studiile de cercetare s-au înmulțit: medicii și chirurgii au fost, în cele din urmă,  puși în temă.
Dar, vai! În paralel, marile firme din industria alimentară căutau fără încetare tot felul de artficii pentru a vinde  mai mult și mai bine. Trecând peste obligațiile privind corectitudinea față de client, au inventat „ororile” alimentare: alimente „ușurate” de calorii, așa zisele „light”, aditivi alimentari, alimente în casoletă, margarină industrială (citește aici mai multe despre margarină), carne provenită din animale hrănite cu deșeuri animale, porumb și soia modificate genetic.
Așa zisele boli „ale civilizației” (cancerul, diabetul, tulburările cardio-vasculare, dereglările sistemului nervos, etc) se înmulțesc în ciuda vaccinurilor, în ciuda antibioticelor, în ciuda dezvoltării halucinante a industriei farmaceutice sau poate...tocmai din această cauză?
America, țara proastei alimentații, continuă să asasineze popoarele lumii exportând hamburgherii, carnea la casoletă, pulpe de pasări congelate, cerealele transgenetice, sucurile sintetice (știți cu siguranță despre ce marcă este vorba). La cauza inițială a bolilor, care își au originea în suflet și în spirit, se adaugă o altă cauză imediată, mult mai agresivă: acumularea de reziduuri în corpul uman, datorate erorilor alimentare. Atunci când introducem alimente indigeste și toxice în prețioasa noastră mașinărie fizică, uzina nu mai poate trata corespunzător toate materialele care îi sunt puse la dispoziție. Trierea, utilizarea și transformarea reprezintă sarcina care revine organelor noastre digestive. Când organismul primește alimente și substanțe necorespunzătoare lui, organele digestive se defectează și așa se instalează boala, problemele estetice, bătrânețea prematură și inevitabil părăsirea trupului fizic.

Este foarte important să se consume multe lichide, și dacă se poate procura apă dintr-o sursă naturală, alimente proaspete, dacă este cu putință ecologice, crude sau într-un mod simplu preparate...și mai ales  să se consume vegetale (ideal ar fi din propria grădină). Iată o parte din cine va conferi un ten luminos, o dantură sănătoasă, un păr strălucitor, o siluetă tânără.
Iar atunci  când și Dragostea ne umple Sufletul, toate acestea devin un izvor inepuizabil de tinerețe, de frumusețe și sănătate.

”CÂND ARMONIA ȘI GRAȚIA DOMNESC ÎN INIMA CUIVA, ATUNCI ACEASTĂ STRĂLUCIRE  SE TRANSMITE ȘI LA EXTERIOR”
(din lecturile lui Edgar Cayce)

2 comentarii:

  1. Sa aveti o primavara minunata, plina de soare si caldura cu spor in tot ce faceti si multe impliniri.
    LA MULTI ANI!
    Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă mulțumesc frumos pentru toate gândurile si urările dumneavoastră! Așa să fie pentru toți Oamenii!
      Cu stimă,
      Mihaela

      Să zâmbim cu Sufletul!

      Ștergere

Lăsați un mesaj!