Mă simt copleșită de abundența pământului și a Naturii în fiecare anotimp, dar primăvara .... primăvara este un anotimp special, al reînvierii, trezirea tuturor celulelor la viață, a bucuriei de Soare și a noului., pentru că primăvara totul este un nou.
Descoperim și ne încântăm cu aceste bunătăți acum cât este vremea lor, apoi de cele din anotimpul următor. Toate la timpul lor! Unele dintre ele precum urzica, diferite frunze și verdețuri le găsim și pe parcursul verii până toamna târziu.
Într-o plimbare cu copiii, ne-am oprit și am adunat ultimile fructe de măceș, pentru a mai face un suc crud
cu miere, foarte bun,gustos și sănătos. Frunzele le-am pus la uscat pentru ceaiuri și extracte.
Fructe și frunze de măceș |
Apoi am fost la cules frunze de zmeur, frunze de mur, cimbrișor, frunze de mesteacăn, muguri de nuc.
Frunze de zmeur |
Cimbrișor (Thymus serpillum) |
Frunze și mugurași de mesteacăn ( Betulae folium) |
Muguri și frunzulițe de nuc pentru tinctură |
Untișorul îl adăugăm în salate și în piureuri crude (smoothie) de diferite frunze, din flora spontană și din grădină.
Untișor( sălățica de pădure) |
De la sălățica de pădure se consumă doar frunzele tinere, până când începe să înflorească!
În această perioadă crește din abundență măcrișul (dreapta cum priviti) iar alături este rucola sau păpădia de cultură, care fiind cu un gust puternic - apropiat cu al cresonului - o amestec cu salată sau măcriș.
Rucola (păpădia de cultură) și Măcriș ( Rumex acetosella) |
Frunze tinere de codița soricelului ( Achillea millefolium) |
Iar în tot acest timp pamântul răspunde încântat cu verdeață de felurite tipuri, gusturi și cu nuanțe de culori care mai de care mai plăcute ochilor noștri.
Ne bucurăm și mulțumim Creației din nou și din nou pentru toată această abundență!
O albinuța culegând nectar din flori de urzică mică |
Să zâmbim cu Sufletul!
Mihaela
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Lăsați un mesaj!