Abundența pâmântuluiMă simt copleșită de abundența pământului și a Naturii în fiecare anotimp, dar primăvara .... primăvara este  un anotimp special, al reînvierii, trezirea tuturor celulelor la viață, a bucuriei de Soare și a noului., pentru că primăvara totul este un nou.
Descoperim și ne încântăm cu aceste bunătăți acum cât este vremea lor, apoi de cele din anotimpul următor. Toate la timpul lor! Unele dintre ele precum urzica, diferite frunze și verdețuri le găsim și  pe parcursul verii până toamna târziu.


Într-o plimbare cu copiii, ne-am oprit și am adunat ultimile fructe de măceș, pentru a mai face un suc crud
cu miere, foarte bun,gustos și sănătos. Frunzele le-am pus la uscat pentru ceaiuri și extracte.
Fructe și frunze de măceș


Apoi am fost la cules  frunze de zmeur, frunze de mur, cimbrișor, frunze de mesteacăn, muguri de nuc.

Frunze de zmeur


Cimbrișor (Thymus serpillum)
Frunze și mugurași de mesteacăn ( Betulae folium)
 

Muguri și frunzulițe de nuc pentru tincturăUntișorul îl adăugăm în salate și în piureuri crude (smoothie) de diferite frunze, din flora spontană și din grădină.

Untișor( sălățica de pădure)

De la sălățica de pădure se consumă doar frunzele tinere,  până când începe să înflorească!
În această perioadă crește din abundență  măcrișul (dreapta cum priviti)  iar alături este rucola sau păpădia de cultură, care fiind cu un gust puternic - apropiat cu al cresonului - o amestec cu salată sau măcriș.
Rucola (păpădia de cultură) și Măcriș ( Rumex acetosella)
 Din frunzele tinere de codița șoricelului, preparăm un piure crud -gen smoothie- cu mere și stafide,  foarte gustos și hrănitor. Îl savurăm la orice oră ca o gustare între mese sau ca un desert.
Frunze tinere de codița soricelului ( Achillea millefolium)
A plouat, a ieșit Soarele și acum plouă iar... noi  în schimb nu stăm, ne vedem de treburile noastre zilnice, ba chiar și la grădină am mai putut semăna un rând de tărtăcuțe, câteva rânduri de Floarea Soarelui,o porțiune cu crăițe, o alta cu micșunele, gălbenele.... și .... așteptăm cu răbdare mândrul Soare să ne bucurăm din nou de căldura lui.
 Iar în  tot acest timp pamântul răspunde încântat cu verdeață de felurite tipuri, gusturi și cu nuanțe de culori care mai de care mai plăcute ochilor noștri.
Ne bucurăm și mulțumim Creației din nou și din nou pentru toată această abundență!
O albinuța culegând nectar din flori de urzică mică
 O saptămână frumoasă tuturor și dacă reușiți sa găsiți timp pentru cateva momente, măcar o oră de relaxare în natură , înconjurați de mult verde, efectele vor fi pe măsură...

Să zâmbim cu Sufletul!


Mihaela

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați un mesaj!