Vreme trece, vreme vine ...


Da ... a trecut ceva vreme de cand nu am mai postat aici nici un articol si nu ca nu as fi avut ce sa scriu, ci ba din contra, inca foarte multe. Le am scris in caiet, insa nu am simtit sa le impartasesc mai departe, dat fiind faptul ca o parte din cele intamplate nu ar fi adus o stare de bine... 
Un vechi  proverb  spune ca:  
      "E greu de dobandit fericirea fara spini".

  Asadar, am lasat sa se aseze toate la locul si  timpul lor, considerand ca este mai indicat  sa ies o perioada din peisaj, pana se aranjeaza lucrurile asa cum e mai bine, preferand sa nu scriu aici  intamplari care lasa rani si/sau  un gust amar... 
Stiind, dar si observand, ca supararea dezechilibreaza intreaga fiinta, am ales sa evit orice fel de conflict.  Am realizat ca e o proba pe care era necesar si musai sa o dau!
Am primit tot ceea ce a venit ca pe un "tratament de detoxifiere" si reinoire, de regenerare a tuturor celulelor si a fiintei mele.  Pe de alta parte cei care si au dorit sa tina legatura cu mine m-au cautat. Si... au inteles cum au stat lucrurile.
 Eu  multumesc tuturor deopotriva! 
Cativa dintre voi m-ati "certat", o alta parte dintre cititori mi-ati cerut prin intermediul internetului si mesaje telefonice sa continui sa scriu, ba chiar sa povestesc asa cum sta realitatea cu toate fatetele ei.  Mai ales cele neplacute, pentru ca in felul acesta pot invata din diferite experiente ale altora. De exemplu sa lasi orasul si sa te muti hai hui in munti sau prin locuri mai putin populate, fara sa stii ce te asteapta...
Cu ce fel oameni pornesti alaturi la drum, ce poti  intampina?   Pentru ca multe dintre ele nici prin cap nu iti trec atunci cand inca esti la oras si visezi din fata calculatorului. Cu ce te poti confrunta? Ce temeri  apar? Ce  inseamna concret toata aceasta mutare? Ce schimbari aduce in viata ta, a familiei tale, aceasta mutare? Din ce te sustii? Pentru ca pamantul iti da, dar nu le poti face tu pe toate si autosustenabil este greu sa devii asa peste noapte... Ce inseamna sa renunti la comoditati? Ce inseamna sa renunti la anumite obiceiuri Am vointa sa le inlocuiesc cu altele noi? Cat esti de determinat sa faci toate acestea sau depinde de "doza de nebunie" si explorare cu care esti inzestrat ...  apoi, o data mutat, vor incepe sa pice mastile una dupa alta, esti pregatit? Pentru ca incepe sa se amplifice ceea ce esti si emani. 
O data ce traiesti cat mai simplu si modest, fara prea multi oameni in jurul tau, incepi sa te percepi diferit, sa te observi si sa constientizezi cine esti cu adevarat fara haine si statut. Cat de pregatit esti sa traiesti cu Pamantul si Natura - pshic, fizic si cu Sufletul?
  Inainte de a face acest pas, bineinteles, in functie de cum simte si doreste fiecare,  recomand o perioada de proba, de acomodare, de regasire cu pamantul si cu tine insuti. Apoi luata decizia mutarii efective si de a  construi  ... casa si spatiul mult visat.
 Asa cum spunea si siberiana Anastasia: "Eu nu am spus sa parasiti orasele si sa mergeti in padure, mai intai curatati locul in care traiti si apoi va puteti retrage din oras!" nu am luat cuvant cu cuvant din carte, dar imi aduc acum aminte ca scria ceva de genul si am realizat aceasta cand am inceput sa car de la oras lucruri de care "avem nevoie"... Da, avem nevoie de lucruri, dar nu de atatea cate credem ca avem nevoie. Spun asta pentru ca am trecut inevitabil prin acest proces. Ca si cu obsesia si frenezia imbietoare a mersului in supermarket-uri, dar asta este un alt capitol, pe care nu stau sa-l povestesc acum...

                                    *********

 


Orice suferinta inseamna inceputul vindecarii a ceva ce nu se vede. Am ales sa primesc procesele de vindecare pe care viata le-a declansat in anumite momente. Mi-am deschis sufletul si le-am lasat sa iasa la lumina toate abcesele acumulate de-a lungul existentei mele. Am primit toate evenimentele ca pe un Dar divin pentru care Cerul a hotarat. Fara teama!
Fara sa sovai, am pasit cu incredere in ziua de maine, pentru ca fiecare noua zi e un miracol!
Constientizarea miracolului de "a fi", ofera forta interioara si putere aripilor pentru a putea zbura catre cele mai inalte culmi.

Un aspect important, zic eu, este ca m-am straduit cu toata fiinta mea - si pot spune cu zambetul in inima si pe fata - ca, in toata aceasta perioada, sa merg frumos inainte. Lucrand cu mine, ca sa pot sa simt si sa traiesc din profunzimea inimii  Recunostinta. Pentru toate provocarile aparute, pentru absolut tot ceea ce mi s-a intamplat si prin ce am trecut pana acum, am lasat ca viata sa faca dreptate. Am ajuns la concluzia ca nu este important de partea cui este dreptatea, ci Pacea!
Si, apoi, cum sa nu transformi totul in Iubire cand langa tine ai doua fiinte care scot "esenta" ta divina si nu te lasa sa te indepartezi de Calea ce o ai de urmat?


Copiii, fiinte minunate, pline de viata, zburdalnice si curioase de numa numa...  Cu o energie regenerabila rapid - in plimbarile prin natura, noi abia daca mai rasuflam iar ei nu stateau locului nici cand era vremea de odihna ca o si zbugheau din nou la sanatoasa.  Nu stateau nici macar sa le faci o fotografie, pentru ca dorinta de a descoperi si  explora este foarte mare!
"Nu-i vreme de pierdut nici macar sa ma opresc sa imi leg sireturile ....!"
Suntem pregatiti pentru tot ce este nou!


 
Cu grija,  ca sa  nu o daramam ...


  Cand ai  oameni cu suflet mare si prieteni langa tine, energia se schimba si dupa diverse activitati iti vine chef de o plimbare, ca sa mai schimbi peisajul, sa cunosti ce este in jurul tau si pe cealata parte a muntelui, fata de zona in care traiesti.

Ne adunam cei care suntem pasionati de drumetii, pui rucsacul in spate, cateva merinde, apa de baut si o iei la sanatoasa. Asa ca sa  admire si ochii tai, frumusetile peisajelor si sa te bucuri de Viata, de intreaga Existenta! Pornim cu totii, cu mic, cu mare, fara sa mai stam mult pe ganduri...


Te bucuri de aerul curat, de frumusetea intregii naturi  si linistea frematatoare a muntilor!
Te bucuri sa vezi cum copiii isi gasesc "casute", ascunzatori si modalitati de a se juca fara jucarii din plastic....

Inaintand, incepem sa mai descoperim ceva...



... o  casa ce a fost odata, mai de mult, locuita.
"  - Ehei, stati un pic, ca  totusi ... pe dinafara inca pare a fi ingrijita. Asta-i semn bun, nu a fost data uitarii si parasita total, ci din cand in cand, se vede, ca o mai viziteaza si ingrijeste careva..."
Ce viata oare au avut acesti oameni care au trait in varful dealului? Ca de sus e sus... ca am tot urcat si tot mers.

Ne mai invartim nitel , mai facem o poza si dam peste o .... minunatie de tufa de zmeura, care ne innebuneste.
Delicios de gustoasa si innebunitor de parfumata

Ne-am infruptat in adevaratul sens al cuvantului din aceste mici fructe. S-a demonstrat ca prelungesc viata, intaresc imunitatea, redau vitalitatea organismului si incetinesc procesele de imbatranire, datorita bogatiei si diversitatii de antioxidanti si compusi antiinflamatori pe care le contin.


Ce ospat!  De numa numa si apoi plecam mai departe ... ca deh vorba 'ceea: " Calatorului ii sade bine cu drumul si drumului cu drumeti."  Am sa inchei cu o fraza, pe care am retinut-o la cursul de permacultura si din care reiese mult adevar si intelepciune, :
 " Drumetule, nu exista drum, drumul se face mergand...!"






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați un mesaj!