Cercul III

Iată că cercul nostru chiar este gata acum. Vremea a ținut cu noi și am finalizat. Este primăvară la noi, deși nu este vremea ei acum. Alunii au înflorit, dar prea devreme pentru a fi polenizați de albinuțe, care încă dorm. Incalzirea climei nu este o joacă,
citeste mai departeși toți resimțim efectele. Chiar dacă pentru noi este mai plăcut că nu este ger și zăpadă, pentru foarte multe viețuitoare și plante este foarte greu. Ritmurile naturii au un scop bine proiectat. Dar dacă așa este starea lucrurilor, măcar să aducem un puțin de frumos în gradina noastra și să nu irosim acest timp prețios. 


Am cărat și ultimele lemne pentru a termina cercul. Am lăsat două intrări către interior, din diferite puncte ale grădinii. Acum arată frumos, dar vom vedea cum va fi cu multele plăntuțe care abia așteaptă să iasă din semințe, adică „buruienile”, devreme ce tocmai le-am afânat bine pământul. Pentru a nu fi invadați de ele, unde nu le dorim, ne vom ajuta de fân, cu care vom acoperi treptat toate straturile.
Deja am semănat ceapă din arpagic alb și roșu, pe interiorul cercului și pe exterior, pentru că nu este pretențioasă la sol și nici la buruieni. Apoi am transplantat spanacul mangold care a trecut cu bine peste zăpadă și ger, doar învelit cu fân, și vom continua cu semănatul salatei, usturoului și mărarul. Până în aprilie vom ști și ce urmează să plantăm pe toate feliile de tort. 
Până atunci, vă trimitem un zâmbet de la noi și ghioceii noștri. 












2 comentarii:

  1. Arată foarte bine. Abia aștept să văd poze când va fi plin de plante în cerc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și noi abia așteptăm să-l vedem roditor!!!! Mulțumim frumos! Cu siguranță vom posta poze și nu numai ...!

      Să zâmbim cu Sufletul!

      Ștergere

Lăsați un mesaj!