Seminte vii, libere, nestropite

Pentru mine, atunci când primii muguri încep să se arate timid și timpul e frumos, simt impulsul Vieții care mă indeamnă la semănat. Așa că primul lucru pe care l-am făcut înainte de a semăna, a fost acela de a lua traista cu semințe și cele câteva cutii în care ținem semințe, dar nu semințe de la magazine, așa cum multi dintre noi facem in ultimii ani si să adunam, culegem de peste tot pe unde mergem si pentru cei care au semințe din propria grădină. 
Avem semințe și de la alți oameni care au conștientizat că semințele și soiurile păstrate ne conduc către o viata sustenabila. Neînțelegerea importanței păstrării propriilor semințe, a dus omenirea la dependența de sistem și de cei care monopolizează producerea de hrană cu ”semințele” lor create în laboratoare prin modificare genetică și prin metodele de hibridizare, cu monoculturile stropite și îmbuibate  cu substanțe nesănătoase (otrăvitoare aș putea spune) pentru organismul uman și pentru planetă în sine.
Acum, mă bucur,  că încetul cu încetul ne facem propria noastră bancă de semințe ecologice, impregnate cu  Dragoste și după doi ani de semănat semințe la propriu și la figurat, putem împărți cu voi semințe din Grădina cu Dragoste. Și iată rezultatul…

Am ”improvizat” repede câteva bărcuțe din hărtie și am pus căteva semințe în ele pentru a le face câte-o poză.

Mai avem semințe de la noi din grădină, pe care nu le-am mai expus, ca de exemplu semințe de păstârnac, mărar, dovlecel, dovleac de plăcintă, gulioare - pe care le și putem împărți.

Să zâmbim cu Sufletul

Mihaela

11 comentarii:

  1. foarte frumos..cum as putea si eu sa intru in posesia catorva seminte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos! Ce seminte v-ar interesa? Lasati-ne adresa de pe mail.

      Ștergere
  2. Felicitari si ma bucur pentru realizarile voastre intr-un timp atat de scurt. Este de apreciat si faptul ca nu doar obtineti rezultate ci si impartiti rodul muncii voastre cu altii.
    Sa aveti o primavara minunata plina de bucurii, impliniri si roade bogate.
    Cu stima si respect,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumim frumos pentru aprecieri si incurajari! O primavara frumoasa va dorim!

      Ștergere
  3. Mi-ar placea sa pun si eu la incoltit cateva seminte de fasole neagra :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasati-ne o adresa unde vi le putem trimite. Noi avem doar semintele din imagine, si dorim sa le plantam in continuare. Câte seminte doriti?

      Ștergere
  4. Excelent ceea ce faceti! Felicitari! Pot sa iau legatura cu voi - am dori si noi cateva seminte, daca se poate? O adresa de mail, un tel? Multumim anticipat! satecologic2011@yahoo.com : )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos.
      Ne puteti contacta la gradina.cu.dragoste@gmail.com
      Despre seminte, să ne spuneti ce anume ati dori.

      Pace si Iubire

      Ștergere
  5. Se poate sa primesc si eu cateva seminte din gradina dumneavoastra?

    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă rugăm să ne spuneti ce seminte v-ar interesa?

      Pace si Iubire

      Ștergere
  6. Va rog, daca se poate, sa ne trimiteti cateva seminte de trufe negre, seminte de gulii si de ridichi. As dori sa va ofer, bineinteles daca doriti, seminte de paulownia tomentosa si arbore de matase (adunate din Galati). Adresa mea de email este tcarbarau@yahoo.com.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați un mesaj!