Apa de Izvor



    

Apa este Creație, primordială! Atât de importantă… este 78% din compoziția noastră fizică. Și poate tocmai de aceea, unii s-au gândit că poatefi o „mină de aur” să poți pune monopol pe apă! Sau măcar să o otrăvești pe cea pe care nu o poti controla. Ca și cum ai putea monopoliza ceva ce nu ai creat tu! Dar în măreția sa, Creatorul, cu Iubire infinită și respect pentru liberatea pe care ne-a oferit-o, îi lasă pe unii să creadă că pot lua ceva ce aparține tuturor, ceva gratuit, oferit liber pentru toți. De ce? Pentru ca noi ceilalți, adică cei mulți, aproape toți, să ne mobilizăm, să luăm atitudine, să spunem, să manifestăm adevărul: APA, AERUL, PĂMÂNTUL aparțin tuturor oamenilor în mod egal! Nu trebuie să plătim bani ca să locuim pe această planetă, să bem apă, să respirăm aer. Ele ne-au fost date!
     Insă mai sunt și locuri libere pe această planetă. La noi apa curge liber, în pârâiașe mici, izvorăște de pe la rădăcinile unor copaci  crescuți pe pante, așa cum a fost creată: limpede și pură! Ea ne este oferită din abundența infinită a Creației. Doar trebuie să o captăm, să o bem, să o folosim cu responsabilitate. 
Am purces așadar la captarea unui fir de apă, mai in susul viitoarei noastre case, pentru a ne putea bucura și folosi de ea chiar in casa noastră – să aducem apa prin cădere liberă. Am amenajat o captare de apă în cel mai eficient și sustenabil mod, asigurându-ne viitorul cu apa necesară, fără a plăti nimănui. Decât recunoștință Creatorului.

Cutia este confecționată din lemn de arin – copac ce crește pe marginile pâraielor, deci iubitor de apă, și rezistent astfel la actiunea îndelungată a apei – nu putrezește ușor!
După ce am adresat copacului, dorința și cererea de a-i folosi trupul pentru două cutii de lemn pentru apă, ce vor dăinui mulți ani înainte, răspunsul l-am primit prin sentiment. Nu prin minte. Nu a fost nici un gând, ci doar o senzație de bine, ca și cum copacul înțelegea, și dorea să contribuie, să se dăruiască. Deși nu am avut un sentiment plăcut văzându-l căzând la pământ după 15 ani de creștere, acest copac era cel mai gros dintr-un pâlc. Poate că faunul  - spiritul copacului – acestuia, s-a transferat la un alt trunchi în creștere. Sau poate el viețuia in tot acel pâlc de arini, și ofranda sa nu i-a afectat existența? Nu știu.
Caseta a fost lucrată manual, la fața locului, doar cu uneltele din imagine. Am transportat-o pe bucăți cu roaba la locul ales. 
După ce au fost curățate frunzele și resturile vegetale, am săpat groapa, pe lângă firul apei, apoi am asamblat pereții mai mari și i-am strecurat în groapă, pe când cei mai mici, au inchis cutia. 
Deși nu pare, lucrarea a fost prea bine realizată, astfel că îmbinările dintre lemne au fost aproape complet etanșe, ceea ce împiedică apa să intre cu ușurință în cutie. Dacă veți face o asemenea lucrare, nu vă chinuiți să închideți cutia perfect deoarece apa va intra cu greu. Lăsați spații cam de 5mm între lemne. 
Apoi jur împrejurul cutiei am pus un strat de 7-10 cm de pietriș cu nisip, pentru filtrarea apei. Iar pe fundul gropii puneți apoi câteva pietre mai mari peste care adăugați un strat de 3-5 cm pietriș cernut. Apa va fi apoi limpede! 
Și evident un capac, pentru a proteja de frunzele copacilor, gâze sau animale! Iar pentru a o duce in casă, am ales compromisul țevii de PEHD (poiletilenă de înaltă densitate – mai pe românește:plastic) care dintr-un punct de vedere pare chiar ecologică, adică nu se degradează cam 800-1000 ani. Cu putin noroc, o vom găsi acolo și în viața următoare!

Pace și Iubire!

Seminte vii, libere, nestropite

Pentru mine, atunci când primii muguri încep să se arate timid și timpul e frumos, simt impulsul Vieții care mă indeamnă la semănat. Așa că primul lucru pe care l-am făcut înainte de a semăna, a fost acela de a lua traista cu semințe și cele câteva cutii în care ținem semințe, dar nu semințe de la magazine, așa cum multi dintre noi facem in ultimii ani si să adunam, culegem de peste tot pe unde mergem si pentru cei care au semințe din propria grădină. 
Avem semințe și de la alți oameni care au conștientizat că semințele și soiurile păstrate ne conduc către o viata sustenabila. Neînțelegerea importanței păstrării propriilor semințe, a dus omenirea la dependența de sistem și de cei care monopolizează producerea de hrană cu ”semințele” lor create în laboratoare prin modificare genetică și prin metodele de hibridizare, cu monoculturile stropite și îmbuibate  cu substanțe nesănătoase (otrăvitoare aș putea spune) pentru organismul uman și pentru planetă în sine.
Acum, mă bucur,  că încetul cu încetul ne facem propria noastră bancă de semințe ecologice, impregnate cu  Dragoste și după doi ani de semănat semințe la propriu și la figurat, putem împărți cu voi semințe din Grădina cu Dragoste. Și iată rezultatul…

Am ”improvizat” repede câteva bărcuțe din hărtie și am pus căteva semințe în ele pentru a le face câte-o poză.

Mai avem semințe de la noi din grădină, pe care nu le-am mai expus, ca de exemplu semințe de păstârnac, mărar, dovlecel, dovleac de plăcintă, gulioare - pe care le și putem împărți.

Să zâmbim cu Sufletul

Mihaela

Frumusetea se hraneste...

                 
        „Ceea ce gândim și ceea ce mâncăm, în combinație
                               determină ceea ce suntem, atât fizic și mental”
                                                                                       Edgar Cayce



Omul poartă în el scânteia Divină. Aceasta conferă strălucirea frumuseții asupra sănătății corpului fizic. Un ” tratament de frumusete” e necesar să includă și o filozofie de viață.
Zveltețea trupului și frumusețea nu sunt mofturi, un lux al tinerelor răzgâiate, o umplere a timpului pentru cei aleși de soartă, ci o manifestare profundă a eului. O exprimare atât de importantă, încât nu există popor sau civilizație pe Terra care să nu aibă o cultură legată de frumusețe.
Edgar Cayce afirma că frumusețea este un atribut al lui Dumnezeu, care se exprimă prin toată ființa umană.
Frumusețea este astfel o terapie: ea ne face să ajungem la adevărata noastră natură, ea ne aduce armonia necesară care ne vindecă. Frumusețea face casă bună cu pacea, viața și speranța.

Relaţia dintre alimentaţie şi sănătate – aşadar frumuseţe – era, totuşi evidentă, în tradiţia antică: „Fie ca alimentul să fie medicamentul tău”, spunea Hipocrate.
Şi totuşi, în zilele noastre, în cea mai mare parte a spitalelor, după ce bolnavii sunt îngrijiți și le sunt reparate „defecțiunile”, le sunt servite meniuri care îi îmbolnăvesc din nou. În ciuda acestei situații, de-a lungul anilor, această disciplină a înregistrat progrese remarcabile. Întreaga lume medicală a fost uimită atunci când s-a constatat că dr. Catherine Kausmine vindeca bolnavii de cancer cu nimic altceva decât prin regim alimentar... Studiile de cercetare s-au înmulțit: medicii și chirurgii au fost, în cele din urmă,  puși în temă.
Dar, vai! În paralel, marile firme din industria alimentară căutau fără încetare tot felul de artficii pentru a vinde  mai mult și mai bine. Trecând peste obligațiile privind corectitudinea față de client, au inventat „ororile” alimentare: alimente „ușurate” de calorii, așa zisele „light”, aditivi alimentari, alimente în casoletă, margarină industrială (citește aici mai multe despre margarină), carne provenită din animale hrănite cu deșeuri animale, porumb și soia modificate genetic.
Așa zisele boli „ale civilizației” (cancerul, diabetul, tulburările cardio-vasculare, dereglările sistemului nervos, etc) se înmulțesc în ciuda vaccinurilor, în ciuda antibioticelor, în ciuda dezvoltării halucinante a industriei farmaceutice sau poate...tocmai din această cauză?
America, țara proastei alimentații, continuă să asasineze popoarele lumii exportând hamburgherii, carnea la casoletă, pulpe de pasări congelate, cerealele transgenetice, sucurile sintetice (știți cu siguranță despre ce marcă este vorba). La cauza inițială a bolilor, care își au originea în suflet și în spirit, se adaugă o altă cauză imediată, mult mai agresivă: acumularea de reziduuri în corpul uman, datorate erorilor alimentare. Atunci când introducem alimente indigeste și toxice în prețioasa noastră mașinărie fizică, uzina nu mai poate trata corespunzător toate materialele care îi sunt puse la dispoziție. Trierea, utilizarea și transformarea reprezintă sarcina care revine organelor noastre digestive. Când organismul primește alimente și substanțe necorespunzătoare lui, organele digestive se defectează și așa se instalează boala, problemele estetice, bătrânețea prematură și inevitabil părăsirea trupului fizic.

Este foarte important să se consume multe lichide, și dacă se poate procura apă dintr-o sursă naturală, alimente proaspete, dacă este cu putință ecologice, crude sau într-un mod simplu preparate...și mai ales  să se consume vegetale (ideal ar fi din propria grădină). Iată o parte din cine va conferi un ten luminos, o dantură sănătoasă, un păr strălucitor, o siluetă tânără.
Iar atunci  când și Dragostea ne umple Sufletul, toate acestea devin un izvor inepuizabil de tinerețe, de frumusețe și sănătate.

”CÂND ARMONIA ȘI GRAȚIA DOMNESC ÎN INIMA CUIVA, ATUNCI ACEASTĂ STRĂLUCIRE  SE TRANSMITE ȘI LA EXTERIOR”
(din lecturile lui Edgar Cayce)