O NOUA ZI INSEAMNA A TRAI UN NOU MIRACOL!

Fie ca aceste zile de Sarbatoare, in care celebram Nasterea lui Hristos, sa aduca in Inimile noastre - mai mult ca oricand si pentru totdeauna - Smerenia, Credinta, Speranta,Mangaierea
 Bucuria si Recunostinta pentru Viata, Pacea si Iubirea de-a pururi sa domneasca! Amin



                                   IUBESTE!
Iubirea te face frumos! Iubirea te hraneste!
Iubirea te invata! Iubirea te inalta!
Iubirea-i sanatatea si fericirea ta,
Iubirea te salveaza,Iubirea te ajuta si te despovareaza.
Iubirea innobileaza!
Iubeste cu toata fiinta ta! Iubirea invinge si vei fi un nou nascut,
Iubeste, prin iubire ia tot de la-nceput!


Va doresc tuturor Zile Minunate!

Șampon solid Regenerator & Sfaturi utile


Șamponul solid Regenerator l-am realizat din plante cu proprietăți benefice pentru îngrijirea și vindecarea problemelor părului. Fiind macerate la rece în ulei de măsline, acestea îți păstrează nealterate proprietățile . L-am îmbogățit cu ulei de germeni de grâu, de germeni de porumb și mult ulei de ricin, vitamina A&E, ceară de albine și uleiuri esențiale pure -specifice părului.


Fara ulei de palmier!!!

Urzica (urtica dioica ) - tonic capilar, combate matreata și seboreea , alopecie(chelie)


Mesteacan – principiile active întăresc rădăcina firului de păr, activează circulația sângelui în regiune, contribuie la renerarea părului părului


Ienupăr- pentru întărirea rădăcinii firului de păr și prevenirea căderii acestuia


Nuc -frunze- pentru îngrijirea firului de păr și întărirea rădăcinii acestuia


Rozmarin- foarte bun pentru combaterea mătreții și creșterea părului


Hamei- pentru combaterea seboreei, mătreței și tonifierea părului.


Salvie- pentru îngrijirea părului, împiedicarea căderii și întărirea rădăcinii lui


Ulei de Ricin - compoziția chimică neobișnuită pe care o are uleiul de ricin include acizi grași și acizi ricinoleici, în proporție de 90%. Aceste substante îi conferă proprietați speciale în lupta cu infecțiile scalpului si matreața, dar și in cazul unor afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, iritațiile sau petele. Uleiul de ricin mai contine si vitamina E, minerale, proteine, având și numeroase proprietăți antibacteriale, antifungice și antiinflamatorii.


Uleiul de ricin este foarte bun pentru păr și pentru că îl hrăneste la propriu si îl ajută să rețină umezeala. Dacă părul este uscat și deshidratat, câțiva nutrienți din uleiul de ricin (vitamina E, acizii grași omega 6 și proteinele) vor penetra firul de păr în profunzime, lasându-l mai puternic, mai fin și mai strălucitor. În același timp, tratează si vârfurile despicate, fiind și un bun lubrifiant, împiedicând părul să se încurce.


Ulei de germeni de grâu presat la rece - este bogat în vitamine A, B, D și E, iar raportul dintre omega 3 și omega 6 este aproape de cel ideal. Este unul dintre uleiurile cu gradul cel mai înalt de protecție și regenerare a pielii. Antioxidant puternic, apără pielea de radicalii liberi.


Conține minerale, acizi grași esențiali, proteine, acid ferulic-un antioxidant mai puternic decat vitamina E, carotenoide și betacaroten, adica precursorii vitaminei A și scualen. Ajută la păstrarea sănătații și strălucirii părului, fiind recomandate tratamentele în special după expunerea la frig sau căldura excesivă, pentru părul tern, vopsit excesiv și lipsit de viață.


Ulei de măsline presat la rece- Un ulei emolient și bogat care hrănește epiderma în profunzime și reglează sistemul natural de hidratare al pielii. De asemenea calmează roșeața și iritațiile. Fiind foarte blând este bine tolerat de toate tipurile de piele, inclusiv cele foarte sensibile

Uleiul de germeni de porumb este ca un balsam natural pentru păr și îi conferă o atingere mătăsoasă


Uleiuri esentiale pure specifice care regenerează, întărește firul de păr și echilibrează secreția de sebum.

Ceara de albine are rol de protecție asupra firului de păr, întărind-ul și evitând formarea vârfurilor despicate



Părul sănătos și frumos, are nevoie să aibă o secreție de sebum echilibrată. Datorită utilizării samponului natural regenerator în fiecare săptămână, părul se va regenera treptat, pornind de la rădăcină către vârfuri. Dupa spalarea parului cu acest sampon solid natural, nu mai este necesara  aplicarea unui balsam deoarece acesta are proprietatea de a actiona ca si un balsam. Iar daca totusi simtiti nevoia sa fie mai moale, puteti pune o ligurita de otet intr-un vas cu apa pentru clatire. Daca nu doriti sa ramaneti cu mirosul de otet pe par, puneti cateva picaturi de ulei esential pur de rozmarin sau ghimbir intr-un vas cu apa sau in Ceaiul Regeneratorla ultima clatire. 
Putina rabdare sa-i acordati, deoarece parul are nevoie de un pic de timp pentru a se adapta la noul produs natural. 


Căderea părului este provocată de mai mulți factori interni și externi, de aceea este benefic și recomandat :
* să adoptăm un regim și un stil de viață  sănătos și echilibrat;
* să alegem cu atenție produse de îngrijire, curățare și coafare;
* să consumăm cât mai multe alimente bogate în substanțe nutritive organismului și implicit rădăcinii firului de păr, cum ar fi :  morcovii, cătina, spanacul, brocoli, varza - de preferat să fie crude - fiind o sursă bogată de vitamina A și C, ceea ce asigură sănătatea scalpului, dar și a ochilor; oleaginoase, precum nucile și semințele crude, bogate în acid alfa linoleic și acizi grași de tip omega 3, leguminoasele și cerealele integrale - de preferință bio, care își aduc aportul de proteine vegetale și minerale, menținând scalpul sănătos, rădăcina părului puternică, și firul de păr strălucitor;
* să ne protejăm părul de temperaturi extreme, ferindu-l de efectul agresiv al soarelui şi al gerului;
* să evităm pieptănarea părului atunci când este ud;
* să folosim, dacă este necesar, doar ocazional foehn-ul și placa de păr, iar dacă vă vopsiți optați pentru prafurile vegetale de tip henna - care nu conțin aditivi agresivi;
* să prindem părul cât mai rar într-o coadă foarte strânsă (de adoptat metoda părului împletit, în mod special pe parcursul nopții)
* să masăm pielea capului cu un ulei pentru păr, călduț, eventual la temperatura camerei
* să gândim pozitiv și să menținem cât mai mult cu putință starea prezentă de "A FI" ( această ultimă recomandare, pentru mine este de fapt prima)

Vremea ciupercilor de pădure și păstrarea lor pentru iarnă



Colecția de Hribi mici găsiți de copii














  




















Dragi prieteni, după atâtea și atâtea  ploi, chiar dacă vremea a fost mai rece, ciupercuțele și-au făcut mai timid apariția anul acesta, dar cum e luna iulie și este cald - aceasta fiind totodată și luna fluturilor și a multitudinilor de flori- nu s-au lăsat prea mult așteptate. Așadar au ieșit precum ” ciupercile după ploaie..” și am pornit în căutarea lor ...


Gălbiori - Cantharellus cibarius
Gălbiorii i-am preparat în diferite moduri cu diverse condimente pentru a găsi ceva potrivit pentru a le păstra gustul și aroma lor specifică. Aroma se păstrează dar nu așa cum doream noi, ca atunci când sunt cruzi. M-am gândit și la o rețetă cu gălbiori cruzi lăsați la fezandat, dar nu ne-au plăcut  prea tare, așa că am ales varianta pe foc. I-am pus într-o tigaie încăpătoare și i-am lăsat să se înăbușe în sucul lor propriu, spre sfârșit am adăugat mult busuioc și sare de salină, apoi în borcane am adăugat  ulei de măsline presat la rece.

Sunt delicioși de buni!
 Am pus și pe ață gălbiori și i-am pus la uscat. Voi vedea eu în ce mod îi vom consuma, mă gândesc  la o rețetă fără foc.
Gălbiori -Cantharellus cibarius
Hribi și gălbiori uscați

 Un exemplar frumos și fără  ”musafiri” în el, pe care l-a găsit Mario și a vrut neapărat să-l curețe, să-l felieze și să-l pună la uscat chiar el. S-a  pus la somn în seara aceea foarte mulțumit de el. Suntem cu toții foarte bucuroși când mergem la cules prin pădure și găsim ciuperci faine  - așa s-au obișnuit copii să le spună.
Hrib - Boletus edulis
 
Mario și hribul găsit de el.
        


  Am cules acum cât este vremea lor și pentru iarnă. Natura ne oferă bunătățile ei, important este să știm să le apreciem și să fim recunoscători pentru toate acestea.   Mulțumesc Divinității și Mamei Pământ pentru tot ceea ce ne oferă necondiționat!
Vinețele roșii și iuțari
   Chiar dacă multora nu le plac, mie îmi plac și sunt foarte buni! Îi pregătesc cu mare drag pentru că sunt fermi și rămân așa și după preparare. Anul trecut am pus câteva borcane doar pentru mine, iar în iarnă când i-am scos și am preparat o salată de iuțari cu gogoșari în oțet, pe lângă un piure de cartofi, după ce au gustat să vadă cum sunt, au mâncat și copiii. Anul acesta au cules și ei iuțari, fără să mai spună că ei nu mănâncă că sunt iuți - asta pentru că auziseră în stânga și în dreapta ca nu sunt buni... Ce înseamnă manipularea psihicului uman! E adevărat, nu sunt precum hribii dar nici de aruncat nu sunt, mai ales că sunt de aici, locali și ecologici, plus o naturală sursă de minerale.
Iuțari (Lactarius piperatus)

Iuțari tăiați felii și puși în apă
După ce i-am feliat, le-am schimbat apa de trei ori, una după alta, și i-am lăsat din nou în apă peste noapte, fiind deja târziu. Apoi a doua zi de dimineață i-am pregătit pentru iarnă.

Iuțari în apă, sare, oțet, usturoi  și măghiran la borcan
Ciuperci de pădure în ulei de măsline
În primul borcan, cel mare, am făcut un mix de ciuperci - iuțari, hribi, gălbiori și măghiran cu busuioc, sare neiodată de salină și ulei de măsline presat la rece. Iar în al doilea sunt hribi, apoi iuțari și în ultimile două sunt gălbiori. Cum priviți de la stânga la dreapta.

Dacă v-am făcut poftă de o porție de ciuperci de pădure, vă așteptăm la noi să ne bucurăm și să-i degustăm împreună!

Să zâmbim cu Sufletul!
Mihaela

Uscător Natural de Legume, Fructe și Plante Medicinale

Aceste rame  sunt o parte din Uscătorul Natural. În imagine pe când am făcut poza era la uscat frunze de mesteacăn și muguri de brad



Uscătorul Natural, este realizat din rame de ferestre vechi de lemn, care au au fost curățate, spălate și uscate, apoi prinsă o plasă de țânțari, cu capsatorul de mobilă. Structura a fost realizată din lemn și este amplasată în pod, pe  marginea acestuia, în laterale. 
Dat fiind faptul că încă locuim temporar într-o casă  veche, pe care am îmbunatățit-o cât de cât și am ” rearanjat-o” să poată fi locuibilă și plăcută, până vom reuși să ne construim căsuța noastră, nu am investit în aceasta mai mult decât este necesar. 
Așadar, anul acesta vom avea câteva  amestecuri de plante medicinale pentru doritorii de un ceai bun și sănătos. O parte din ele vor ajunge la voi, cei care ne susțineți și apreciați ceea ce am ales conștient să facem, iar restul le vom folosi pentru noi la ceaiuri, creme, uleiuri, tincturi și săpunele.
Flori de iasomie
Toate plantele medicinale și florile sunt culese cu drag și conștiență, din flora spontană a acestei zone curate a Munților Poiana Rusca și cultura noastră ecologică.
Flori de margarete sălbatice
Muguri de Brad la uscat.
Pot spune că este un uscător cu adevărat ecologic, deoarece nu consumă nici-un tip de energie, iar faptul că am putut recicla ramele de lemn, este un alt avantaj. Am uscat și uscăm în continuare nu doar plante, ci și legume precum morcovi, păstârnac, diferite tipuri de ciuperci de pădure, fructe și pâinici crude. Iar iarna, am avut câteva din aceste rame în apropierea sobei și am uscat în continuare diverse. Avem în proiect și construirea unui alt tip de uscător , pentru fructe și legume ce conțin mai multă apă.
Pătlagină Mare - anul acesta a crescut chiar foarte mare

Copăcelul de iasomie - floricelele au rezistat dragele de ele, după ploile și furtuna care a fost aici

Câmp cu Trifoi roșu, un pic culcat la pământ datorită furtunii și ploilor torențiale

Urzică și Rocoină - care vor ajunge la uscat , pentru a deveni pulbere mai apoi, fiind foarte bună de folosit în special în bucătăria fără foc

Pulberea de ierburi sălbatice o folosesc, în special când prepar ceva crud, dar nu numai, merge adăugată la sfârșitul preparării multor bucate. Pentru un plus de verde și sănătate sunt binevenite oricând!
Fiind abundență de ierburi sălbatice, m-am gândit să le dau o întrebuințare bună, gustoasă și sănătoasă! Din ierburile acestea  sălbatice, în special urzică, punem și la macerat în apă, pentru îmbogățirea solului și fertilizarea pământului.  Totul este în continuă schimbare, și noi și toate ființele vii ne schimbăm și creștem împreună, așadar să o facem într-un mod cât mai conștient și armonios posibil. 

” Dacă nu schimbi nimic, nimic nu se schimbă” - Richard Bach

O zi frumoasă vă doresc tuturor!

Să zâmbim cu Sufletul!
Mihaela

Sapun Natural Ten&Piele Sensibila

Săpun Natural Ten&Piele Sensibilă. Plantele sunt macerate la rece, iar săpunelele așteaptă cu răbdare de mai mult de o lună de zile să vă bucurați și să beneficiați de delicatețea lor!


Mă bucur că a sosit și această zi să public o parte din săpunelele realizate de mine  prin metoda la rece.
Am creat câteva rețete proprii doar cu ulei de măsline în care am lăsat la macerat plantele medicinale vreme îndelungată, astfel păstrându-și calitățile și proprietățile binefăcătoare.  Am folosit la realizarea săpunului Ten&Piele Sensibilă, uleiurile de plante medicinale precum gălbenele și  mușețel, cocos, ulei de ricin, ulei de cătină si ulei de germeni de grâu presat la rece, ulei de in presat la rece, uleiuri esențiale pure și vitamina E.  Toate săpunurile realizate de mine nu conțin si nici nu vor conține vreodată ulei de palmier. Iar în această postare am să preiau un text dintr-un articol de pe un blog tare drag mie și de unde am mai învățat și eu cîte ceva.
 Un săpun care este blând cu pielea, parfum fin și fructat. Poate fi folosit cu încredere și pentru copilași!
Pretul unui săpunel este de 16lei bucata și cântărește peste 100 gr. Săpunelele stau la uscat o perioadă de peste 4 săptămâni.
Semnal de alarmă!!! ( un semnal pe care vreau de mult timp să îl public, așteptam doar să fie gata uscate săpunele, pentru a putea posta)
Uleiul de palmier a cucerit piata mondiala datorita pretului sau extrem de scazut (este folosit in principal in industria alimentara si cosmetica) insa modul sau de obtinere implica un cost real extrem de ridicat, pentru mediul inconjurator, pentru biodiversitate, pentru populatiile indigene si, la modul general, pentru generatiile viitoare. Monoculturile de palmier sunt principala cauza a defrisarii padurii tropicale din Asia de SE (se estimeaza ca se defriseaza PE ORA o suprafata echivalenta la 300 de terenuri de fotbal) ceea ce are ca urmari:
  • eliberare masiva de CO2 in atmosfera, gaz important cu efect de sera (defrisarea se face prin ardere)
  • amenintarea cu extinctia a nenumarate animale (urangutanul si tigrul de Sumatra sunt printre cel mai popularizate dar nu sunt singurele specii in pericol)
  • distrugerea unuia din locurile cu cea mai bogata biodiversitate de pe pamant
  • distrugerea habitatului natural al populatiilor bastinase si incalcarea drepturilor omului (care nu sunt respectate nici un cazul lucratorilor de pe aceste plantatii)
Folosirea uleiului de palmier perpetueaza acest cerc vicios abuziv, in care gesturi banale precum cumparatul unui pachet de biscuiti sau a unei galetuse de ulei de palmier pentru fabricarea sapunului homemade sustin un abuz international. Singura solutie este renuntarea la acest produs (cel putin pana nu vor exista reglementari clare si, mai ales, pana ce nu vor fi respectate).
In ce priveste uleiul de palmier organic, acesta nu reprezinta o solutie, avand in vedere ca organic in ziua de azi este un termen folosit in exces, care nu intotdeaua reflecta realitatea. Organic nu garanteaza neaparat renuntarea la defrisari, la monoculturi ci deocamdata e doar o eticheta ce nu spune nimic. Un exemplu edificator in acest sens este labelul RSPO, pentru cultivarea sustenabila a palmierului, creat chiar de corporatiile cele mai implicate in cultivarea nesustenabila a acestuia.
Revenind la sapunul handmade, uleiul de palmier poate fi inlocuit cu ulei de cocos si cacao (care, desi nu sunt 100% inocente, macar nu implica atata distrugere pentru obtinerea lor), ceara de albine si o perioada de “uscare” mai lunga.
Va rog sa luati in considerare aceste informatii inainte de a va aproviziona cu uleiurile necesare pentru fabricarea sapunului si de fiecare daca cand faceti cumparaturi. Ma simt cu atat mai responsabila sa subliniez importanta renuntarii la uleiul de palmier cu cat stiu ca multa lume a invatat sa faca sapun pornind de la tutorialul meu.
 Pe acest blog http://ecoalternative.wordpress.com/sapun-de-casa-tutorial/ , scrie o ființă - tare de treabă din câte observ eu citind rândurile ei- care  iubește și se străduie să informeze conștient oamenii. Felicitări  din partea mea! Iți doresc succes, multe realizări și  împliniri în tot ceea ce faci! Pentru că faci ceva ce și eu mi-am dorit să fac la un moment dat, să pot aduce la lumină informații în acest sens.

Să zâmbim cu Sufletul!
Mihaela

Ten & Piele Sensibila


O cremă potrivită tuturor și în toate anotimpurile, pentru cei mici și deopotrivă pentru cei mari. Am realizat-o special fară uleiuri esențiale pentru a putea fi folosită fără restricții și pentru bebeluși, în schimb veți simți aroma naturală a florilor de mușețel și gălbenele
 De asemenea având în compoziție doar extract la rece de flori de mușețel, de gălbenele și fructe proaspete de cătină, ulei de măsline, de in și de germeni de grâu presat la rece, poate fi folosită pentru tenul și pielea sensibilă, având un rol cicatrizant, emolient, antiiritativ, antiinflamator, antioxidant natural și a reface echilibrul epidermei.
Fiind eficientă pentru arsuri ușoare și arsuri solare, calmându-le.
Netezeşte pielea uscată în mod uşor şi natural, datorită ingredientelor blânde din aceasta.  
Este și un eficient tratament natural, care contribuie la liniștirea și îngrijirea pielii după expunerea la soare. 
Având în compoziție extractul la rece de cătină și gălbenele are și o ușoară protecție solară la nivel celular al pielii.
Cantitate 30 ml 
Să zâmbim cu Sufletul!
Mihaela

Protecție Solară Naturală pentru Copii&Adulți



Dragi prieteni, pentru că vara începe să-și intre în drepturi, chiar dacă până mai ieri a tot plouat prin țară și aici a început din nou să plouă, eu am conceput și preparat o cremă pentru protejarea pielii deopotrivă pentru cei mici și cei mari.  Soarele va ieși din nou și mulți vor pleca către marea cea mare, pe care o iubesc și va rămâne veșnic în inima mea, pentru toate lecțiile care le-am învățat de la ea, pentru toate peripețiile pe care mi le-a oferit de-a lungul vieții de mic copil și pentru tot ceea ce înseamnă ea ca element natural. Te iubesc Soare! Te iubesc Mare! Și mulțumesc din nou Creației! 
           ” Poți închide ochii , dar nu poți stinge Soarele”
                                                               Nicolae Iorga




 Această cremă care conține ingrediente blânde pentru toate vârstele, acționează totodată ca un filtru solar la nivel celular, datorită extractelor și  uleiurilor din aceasta. Ca exemplu,  uleiul de gălbenele, obținut prin macerarea la rece a florilor de gălbenele si musetel în ulei de măsline, uleiul de cătină și uleiul de susan presat la rece, uleiul de cacao si cocos bio extravirgin, apoi  vitamina E naturala. Alături de toate acestea am adăugat oxidul de zinc, fiind un mineral natural cu proprietăți benefice asupra pielii și păstăi de vanilie, conferindu-i  o aromă naturală.

Pielea va fi  perfect protejată in fața radiațiilor solare si împotriva apariției petelor brune. Asigură un bronz de durată și uniform. Protejează pielea de eritemul solar, fără nici o agresiune.

Menționez că o compoziție cu SPF 20 conferă o protectie de cca 95% , iar una cu SPF 50 cca 98%. Această cremă conferă o protectie 96% cu SPF 25
 Nu conține uleiuri esențiale! 
Are o bună rezistență la apă.



Florile de Gălbenele  conțin carotenoide, flavonoizi, mucilagii, substanțe amare și proteice, acid malic, vitamina C. Au acțiune emenagogă, cicatrizantă, antiinflamatoare și multe alte proprietăți.

Extern are bune rezultate în tratamentul plăgilor, înțepăturilor de insecte, tratamentul degerăturilor, arsurilor, eczemelor și pentru tratarea pielii uscate și crăpate.



Mușețelul  are proprietăți calmante, cicatrizante, antiseptice, stimulează regenerarea țesuturilor datorită  și bisabolului. Extractul de mușețel normalizează metabolismul pielii, activează epitelizarea și apariția țesutului de granulație după arsuri. Este benefic pentru orice tip de piele sensibila, antiinflamator, antiritant extrem de eficient 

Cătina încetineşte îmbătrânirea pielii,  pe lângă vitamina C, cătina are vitaminele E şi A. Uleiul de cătină este potrivit pentru toate tipurile de ten, având un puternic efect antirid și protector. Datorită ingredientelor active din conţinutul său, uleiul de cătină vindecă pielea de arsuri (inclusiv solare), răni,  psoriazis, dermatite, eczeme, herpes.


Oxidul de Zinc

Este un mineral recunoscut oficial ca un excelent filtru UVA și UVB, ce acționeazăca o barieră fizică de protecție pentru piele. Este îndeosebi întrebuințat pentru pielea iritată, inflamată șau foarte sensibilă, cum este cea a bebelușilor de exemplu și nu numai. Are efect antiseptic, purifiant, stimulant al vindecării cutanate, cu proprietăți antibacteriene și antifungice.
Uleiul de Vanilie l-am obținut prin macerarea păstăilor de vanilie în ulei de măsline. Acesta fiind bine emolient, și hidratant dăruindu-i un parfum suav.


Uleiul de susan presat la rece și proprietățile lui. Este un ulei care încetinește procesul de îmătrânire a pielii, protejând-o împotriva agresiunilor externe. Absoarbe o parte din razele UV, acționând la nivel celular. Restructurează și hidratează pielea, ușor antireumatic, reduce vătămarea pielii de condițiile meteo extreme, destresant, calmant. Fiind indicat pentru întreținerea tutturor tipurilor de piele.

Uleiul de cocos bio extravirgin este hidratant, nutritiv, emolient, calmant, catifelant, ușor antioxidant și antiinflamator, contribuie la restaurarea barierei hidrolipidice, are parfumul său specific. Indicat pentru pielea uscată și deshidrată, crăpată, descuamată și aspră.

Untul de Cacao bio presat la rece, proprietatile si beneficiile acestuia asupra epidermei:

  • emolient, nutritiv și reparator
  • antioxidant, încetinește procesul de îmbătrânire cutanată
  • ajută la regenerarea filmului hidrolipidic al pielii
  • întărește bariera protectoare proprie pielii, prevenind deshidratarea
  • întârzie apariţia ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire
  • ajută la prevenirea formării vergeturilor și la menținerea elasticității pielii
  • contribuie la o bronzare naturală şi uniformă
  • conferă pielii un aspect mătăsos şi strălucitor
  • intensifică regenerarea şi întăreşte rezistenţa pielii

Uleiul de măsline și proprietățile lui. Un ulei emolient și bogat care hrănește epiderma în profunzime și reglează sistemul natural de hidratare al pielii.  De asemenea calmează roșeața și iritațiile. Fiind foarte blând este bine tolerat de toate tipurile de piele, inclusiv cele foarte sensibile.

Ajută tenurile deshidratate, uscate și obosite.

Datorită conținutului de hidroxitirosol (polifenol), vitamine și antioxidanți, uleiul de măsline conferă o strălucire naturală, aparte pielii și ameliorează ridurile.

Previne arsurile solare si uscarea pielii.

Are un conținut ridicat de acid linoleic, luteina ( un antioxidant puternic) și carotenoidul care :

-          impiedică radicalii liberi

-          protejează celulele pielii de îmbătrânirea prematură

-          contine beta-caroten ( vitamina A)

-          fiind un antioxidant puternic –hrănește și intinerește pielea

-          este un foarte bun agent antiinflamator

-          tratează dermatita de scutec


Vitamina E protejează si regenerează pielea.


Ceara de albine și proprietățile ei:

-          antiseptică, tratează rănile și eczemele

-          emoliente, antiinflamatorii și nutritive, conservant natural

-          are efect benefic asupra circulației sanguine și asupra întregului echilibru al corpului

-          conferă pielii suplețe și catifelare

-          are o acțiune de restructurare și elasticizare a pielii

-          are efect calmant și ajută pielea să rețină umezeala

-         are rol de barieră de protecție formând un strat fin pe piele

-          protejează pielea datorită proprietăților sale rezistente la apă

-          are un  efect de reîntinerire asupra tenului

-          conține o serie de principii care rămân active chiar și după prelucrarea termică.

 Conține doar ingrediente naturale și blânde cu pielea. 

Cantitatea este de 110 gr, preț 65 lei
Pentru comandă mă puteți contacta pe adresa de e-mail gradina.cu.dragoste@gmail.com sau pe facebook GradinacuDragoste


Vă doresc o vară frumoasă cu odihnă, bucurie, împlinire sufletească și trupească!
Să zâmbim cu Sufletul!
Mihaela


Trecerea de la monocultura la permacultura!

Vechile concepte, ce și cine m-a ajutat să fac trecerea de la monocultura la permacultura!


Înainte de a lua contact cu pământul, de a trăi în directa comuniune cu natura și conceptul de Permacultură, îmi doream  o grădină frumos aranjată, cu o multitudine de flori frumos colorate, semănate și plantate în diverse  forme. Până aici toate bune și frumoase.  Așa văzuzem și prin diferite parcuri și ronduri de prin alte țări. Și chiar m-am gândit: "cine nu și-ar dori o grădină frumos ordonată?!” Între timp lucrurile şi dorinţele s-au mai schimbat , în special după ce am citit, seria de cărţi "Cedrii Sunători ai Rusiei" de Vladimir Megre şi alte materiale despre permacultură si sustenabilitate. Toate acestea fiind un prim pas către o nouă viziune asupra vieții și un nou mod de a trăi.

Şi odată ce m-am mutat şi am început să trăiesc efectiv aici, am simţit şi am  văzut  cum este cu adevărat în natură, nu aşa cum mi-o închipuiam încă fiind la oraş - pentru că din faţa calculatorului totul îmi părea frumos şi uşor de realizat - în schimb în realitate lucrurile stau altfel.

Vroiam ca grădina de legume să fie toată aliniată, ca la carte, că doar în facultate asta învățasem. Și eram de înțeles, zic eu, într-un fel, pentru că m-am născut într-o zonă unde vedeam ”cât vezi cu ochii” doar monoculturi și toate în linie! În Dobrogea, până și grădinile oamenilor sunt aliniate și aranjate ca pe raft, plăntuţe sălbatice mai puţin că doar, deh, sunt "buruieni" aşa cum li se mai spune în popor. Mie îmi place să le spun plante sălbatice care - cu timpul - am învăţat că sunt de mare folos și ajutor omului şi în grădină. Având grijă să nu le eliminăm pe toate atunci când plivim, pentru a se creea un ecosistem echilibrat între Natură și Om. 
Flori de Ceapă de Frunze ( erba cipolina) în al doilea an de viață a făcut aceste frumoase flori, pe lângă ea este rocoină, lobodă sau spanac sălbatic și busuioc sălbatic, toate fiind comestibile și foarte hrănitoare și sănătoase!


Anul acesta m-am străduit să le aranjez şi să le menţin în ordine şi de fiecare dată, după câteva zile de ploaie şi lăsată grădina în voia ei, mă şi ne întâmpina de fiecare dată altfel, "şi parcă îşi făcuse din nou de cap!".

După ploile torenţiale care s-au abătut pe la noi cu piatră şi şuvoaie de apă, plăntuţele au rezistat totuşi... plantate de noi: bob, gălbenele ,ceapă,i ar de la Mama Natură lobodiţă, busuioc sălbatic, rocoină
Apoi,  cu timpul am constientizat că Natura iubeşte diversitatea și totodată am observat că în natură nu este nimic aliniat! "Ei asta-i bună!" am zis eu, şi bine bine,  acum ce să fac?! Să uit tot ce am învăţat despre agricultură?!  Nu, şi nici nu ştiu dacă pot uita total, dar mă pot autoeduca şi învăţa, că doar vorba 'ceea " omul cât trăieşte învaţă!".
Anuşl acesta fiind foarte multe ploi şi iarna blândă, iarba a crescut mai repede ca de obicei, aşadar Mircea a cosit-o şi ne-am gândit  să plantăm fasole în cuiburi de pământ.

 
Draga de ea, cât s-a străduit să reziste intemperiilor care au trecut peste ea. Acum a început să se dezvolte și să se înalțe către văzduh. În unele cuiburi a fost necesar să plantăm a doua oară fasole, deoarece fiind vremea foarte ploioasă, s-au descompus, se pare că au rezistat doar boabele puternice!

Uneori mi-e destul de greu, pentru că de cele mai multe ori mă împiedic de vechile învăţături. Dar voi îmbina din ceea ce am învăţat și consider că este util, cu permacultura și noile învățăminte, mai ales practice :). Bineînţeles sfătuindu-mă cu Mircea, care are mai multe cunoştinţe decît mine în acest nou domeniu. 
 
Bob în paie, pe vârful cercului

Și în felul acesta  am decis să nu mă mai lupt cu mine însămi, cu vechile obișnuințe şi concepte - am dat frâu liber intuiției și simțămintelor ce izvoreau din profunzimea ființei mele.

Sfeclă roşie, un tip de salată roşie care arată superb si cea verde, care este  foarte gustoasă, aşa arată după ce au fost un pic mai mult "eliberate" de prietena noastră Gabriela :)
Fiind ajutată bineînţeles de Mircea, un om, un partener şi un  iubit deosebit, care face tot ceea ce ştie și poate, să mă ajute să-mi depăşesc vechile paradigme şi blocaje. Și mulţumesc Universului pentru întâlnirea noastră şi lui Mircea din nou, pentru tot ceea ce învăţ de la el  în fiecare zi.
Garofițe de grădină în dar  pentru Mircea și pentru  voi!
 

Fotografii din grădina noastră. Nu sunt foarte ordonate, ci doar plantate şi îngrijite din când în când, bineînţeles cu multă  dragoste.




Cherry Black,  "roşioare negre", sperăm să şi mâncăm din ele, seminţele sunt de anul trecut din cele câteva roşii câte am putut salva după mana care a topit toate roşioarele din grădină. Acum sunt deja mulcite cu iarbă proaspătă.
Gulii roşii şi cimbru de cultură printre ele

Gălbenele, Ceapă roșie, Trei Frați Pătați și alte plăntuțe sălbatice, care se susțin una pe cealaltă și trăiesc în armonie și echilibru toate la un loc... Fiind  toate de folos și Pămîntului și Omului! ( după ce am roti-o și am salvat-o, ea tot așa s-a postat...nu am știut ce să-i fac și am lăsat-o în voia ei ... )


Așa cum am promis unora dintre cei care ne urmăresc, vom posta în continuare, fotografii și cum mai decurg lucrurile prin grădină.
Să zâmbim cu Sufletul!
Mihaela

Set complet pentru regenerarea părului


Ulei Regenerator,  Sampon Solid Regenerator, Lotiune Regeneratoare pentru Par, Ceai Regenerator pentru Par


Un pachet complet pentru îngrijirea, regenerarea, tonifierea și prevenirea căderii parului, la care am lucrat un timp destul de îndelungat până la realizarea lui finită. Inițial, ca multe alte produse realizate de mine, am conceput si acest set regenerator pentru  o prietenă care mi-a cerut să-i prepar un tonic natural din plante, pentru păr. Apoi a fost cerut și de alți prieteni.
Și, pentru că doream și mă gândeam de ceva timp să creez un tratament capilar, am pornit la realizarea acestuia. Primele produse pe care le-am făcut  din acest Set Regenerator pentru Păr, au fost Uleiul Regenerator și Șamponul solid Regenerator, apoi a urmat Ceaiul Regenerator si Loțiunea (care nu necesită clătire și lasă un miros frumos podoabei capilare, împrospătând-o, datorită extractelor naturale din plante medicinale curate -bio si a uleiurilor esențiale pure... aducând-și  aportul lor asupra părului și a stării psihice și emoționale, prin aromoterapie)


 Toate produsele sunt naturale și exclusiv vegetale. Acestea au la bază plantele și puterea lor, plus amestecul de uleiuri vegetale, esențiale și presate la rece cu proprietăți benefice.

Beneficiile plantelor și a uleiurilor folosite:

Frunze de Nuc - pentru îngrijirea firului de păr și a rădăcinii acestuia.
Urzică - tonic capilar, previne și combate mătreața și excesul de seboree, alopecie (chelie).
Mesteacăn - principiile active întăresc rădăcina firului de păr, activează circulația sângelui în regiune, contribuie la regenerarea părului.
Brusture - pentru căderea părului şi mătreaţă.
Ţintaură - combate mătreaţa şi excesul de seboree, întăreşte rădăcina firelor şi le regenerează.
Ienupăr - pentru întărirea rădăcinii firului de păr și prevenirea căderii acestuia.
Rozmarin - foarte bun pentru combaterea mătreții și creșterea părului.
Hamei - pentru combaterea seboreei, mătreții și tonifierea părului.
Salvie - îngrijirea părului, împiedicarea căderii și întărirea rădăcinii lui.
Ulei de Ricin - are efecte puternice pentru regenerare, este perfect pentru părul uscat, devitalizat, cu vârfurile despicate sau foarte fragil.
Ulei de germeni de grâu presat la rece - este bogat în vitamine A, B, D si E, iar raportul dintre omega 3 și omega 6 este aproape de cel ideal. Este unul dintre uleiurile cu gradul cel mai înalt de protecție și

regenerare a pielii. Antioxidant puternic, apără pielea de radicalii liberi. Conține minerale, acizi grași esențiali, proteine, acid ferulic (un antioxidant mai puternic decât vitamina E), carotenoide și betacaroten, adică precursorii vitaminei A, și scualen. Ajută la păstrarea sănătății și strălucirii părului, tratamentele fiind recomandate în special după expunerea la frig sau căldură excesivă, pentru părul tern, vopsit excesiv și lipsit de viată.
Ulei de susan  contine o cantitate mare de vitamina E, antioxidanti, fosfor, magneziu, cupru si fier, care ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si la eliminarea celulelor moarte din piele. Avand o concentratie mare de acizi grasi esentiali, este recunoscut pentru efectul regenerator, nutritiv si restructurant al pielii. Este eficient impotriva matretii si a caderii parului..
Ulei de măsline presat la rece - un ulei emolient și bogat care hrănește epiderma în profunzime și reglează sistemul natural de hidratare a pielii. De asemenea, calmează roșeata și iritațiile. Fiind foarte blând, este bine tolerat de toate tipurile de piele, inclusiv cele foarte sensibile.

Uleiuri esențiale pure specifice - care regenerează, întăresc firul de păr și echilibrează secreția de sebum, aducând totodată beneficiile aromoterapiei.



             Ulei Regenerator pentru Păr - 100ml       
             Șampon Solid Regenerator 90gr-110gr  
             Loțiune Regeneratoare pentru Păr 100ml 
             Ceai Regenerator pentru Păr 160gr     



Părul sănătos și frumos, are nevoie să aibă o secreție de sebum echilibrată. Datorită utilizării produselor în fiecare săptămână, părul se va regenera treptat, pornind de la rădăcină către vârfuri.
Căderea părului este provocată de mai mulți factori interni și externi, de aceea este benefic și recomandat :
* să adoptăm un regim și un stil de viață  sănătos și echilibrat;
* să alegem cu atenție produse de îngrijire, curățare și coafare;
* să consumăm cât mai multe alimente bogate în substanțe nutritive organismului și implicit rădăcinii firului de păr, cum ar fi :  morcovii, cătina, spanacul, brocoli, varza - de preferat să fie crude - fiind o sursă bogată de vitamina A și C, ceea ce asigură sănătatea scalpului, dar și a ochilor; oleaginoase, precum nucile și semințele crude, bogate în acid alfa linoleic și acizi grași de tip omega 3, leguminoasele și cerealele integrale - de preferință bio, care își aduc aportul de proteine vegetale și minerale, menținând scalpul sănătos, rădăcina părului puternică, și firul de păr strălucitor;
* să ne protejăm părul de temperaturi extreme, ferindu-l de efectul agresiv al soarelui şi al gerului;
* să evităm pieptănarea părului atunci când este ud;
* să folosim, dacă este necesar, doar ocazional foehn-ul și placa de păr, iar dacă vă vopsiți optați pentru prafurile vegetale de tip henna - care nu conțin aditivi agresivi;
* să prindem părul cât mai rar într-o coadă foarte strânsă (eu am adoptat metoda părului împletit, în mod special pe parcursul nopții)
* să masăm pielea capului cu un ulei pentru păr, călduț, eventual la temperatura camerei
* să gândim pozitiv și să menținem cât mai mult cu putință starea prezentă de "A FI" ( această ultimă recomandare, pentru mine este de fapt prima)
Zile minunate si binecuvantate!

Să zâmbim cu Inima!

Mihaela Stamate